Logo Stal Boeken

Laatste nieuws

Op deze pagina vind je actuele informatie die periodiek wordt bijgewerkt. Voor algemene informatie, klik hier.

Corona update 26 juni

Stal Boeken hanteert de maatregelen rond Corona zoals deze zijn opgesteld door de KNHS.

Met ingang van 26 juni vervallen veel maatregelen die in meer of mindere mate de afgelopen 1,5 jaar golden in de paardensector. De belangrijkste maatregel die overblijft is dat volwassenen vanaf 18 jaar, 1,5 meter afstand moeten houden en dat iedereen zich aan de hygiëne maatregelen houdt. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Voor evenementen gelden nu nog andere regels. Houd hiervoor de website van de organisator van het betreffende evenement in de gaten.

Paardrijden en lessen
Het rijden van paarden, individueel en in groepsverband is zowel binnen als buiten toegestaan. Dit geldt voor alle hippische accommodaties. Tijdens het sporten hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Wedstrijden toegestaan
Wedstrijden zijn toegestaan en publiek mag aanwezig zijn als er onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het sportprotocol van NOC*NSF geeft goede handvatten bij de organisatie van wedstrijden. Deze wordt begin volgende week aangepast en zal gepubliceerd worden op: https://nocnsf.nl/sportprotocol.