Logo Stal Boeken V3

OVERZICHT VAN ALLE MAATREGELEN DIE GELDEN VOOR DE PAARDENSPORT MET INGANG VAN VAN 15 DECEMBER 2020:

 1. Individueel rijden en verzorgen van paarden is toegestaan.
  De verzorging van de dieren dient uiteraard door te gaan. Hieronder valt zowel de verzorging van de paarden als het geven van voldoende dagelijkse beweging. Om dit te kunnen garanderen blijven hippische binnensportaccommodaties aangepast open voor de dagelijkse verzorging en beweging onder de volgende voorwaarden.
 2. Binnenrijbaan: voor de dagelijkse beweging, gezondheid en het welzijn van paarden is individueel rijden van paarden toegestaan in de binnenrijbaan. Rijden in de binnenrijbaan kan onder begeleiding indien dit noodzakelijk is en mits de sociale en hygiëne maatregelen aangehouden worden. Groepslessen zijn voor alle leeftijden niet toegestaan in de binnenrijbaan, privélessen wel. Voor het gebruik van de binnenbak geldt: maximaal 5 combinaties tegelijk.
 3. Buitenrijbaan: paardrijden in de buitenlucht is de norm vanuit de overheid en dient zoveel mogelijk opgevolgd te worden. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen op 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan. Er mogen geen groepslessen gegeven worden aan volwassenen. Privélessen zijn buiten wel toegestaan voor alle leeftijden. Voor de volwassenenles betekent dit dat ieder 9 minuten privéles krijgt op de tijd dat je normaal ook rijdt. 
 4. Er worden geen wedstrijden verreden, vanaf 17 december geldt een uitzondering voor topsportcompetities. Stal Boeken zal tot nader order geen wedstrijden organiseren.
 5. Buitenritten zijn toegestaan. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van twee personen. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan. 
 6. Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen in groepen buiten blijven paardrijden, buitenritten maken en lessen in een buitenrijbaan. De kinderlessen gaan door als altijd.
 7. Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen. Ga zo snel mogelijk naar huis na het rijden en verzorgen van je dier!
 8. Paardensportactiviteiten (zoals oefenspringen, oefendressuur en meetmomenten) zijn zowel binnen als buiten niet toegestaan. Wel zal op dinsdag 22 december een parcours onder de overkapping staan, waar je in overleg gebruik van mag maken. Het is ook mogelijk om die dag privé(spring)les te nemen.
 9. Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen. Voor noodzakelijke ondersteuning of hulp bij bijvoorbeeld het opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt. Dus kom zo veel alleen. Geen familie, vriendjes, vriendinnetjes meenemen.
 10. Sportkantines, horeca, kleedkamers en douches op sportaccommodaties zijn gesloten. Je mag wel je jas/tas ophangen in de kantine, maar niet met meer dan 2 personen tegelijk. Het is niet toegestaan om in de kantine te verblijven, behalve voor medewerkers van Stal Boeken.
 11. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes.
 12. Reisbewegingen en sociale contacten moeten zo veel mogelijk worden beperkt. 
 13. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt voor iedereen (dus ook voor kinderen) nog steeds: blijf thuis.